Емил Радев: Финансовите наказания за нарушаване на върховенството на закона в ЕС да не ощетяват крайните получатели на евросредства

Прилагането на регламента, който обвързва европейското финансиране с принципите на правовата държава, не трябва да ощетява крайните получатели и бенефициентите в ЕС. Интересите им трябва да бъдат надлежно защитени, а плащанията към тях – гарантирани. Тази позиция изрази пред колегите си от Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи в ЕП евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев.

Изпълнителната комисия на ГЕРБ организира кампания за даряване на кръвна плазма

По предложение на председателя на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов, Изпълнителната комисия на партията взе решение да се организира кампания за даряване на кръвна плазма. От ГЕРБ приканват всички свои симпатизанти и членове на местните структури, на Младежи ГЕРБ, Жени ГЕРБ, Старейшини ГЕРБ и Предприемачи ГЕРБ, които са преболедували COVID-19 или все още се лекуват, да бъдат съпричастни и да се включат в кампанията.

ГЕРБ дарява два апарата за извличане на кръвна плазма и консумативи за близо 200 донори

След като днес Изпълнителната комисия на ГЕРБ прие предложението на Бойко Борисов за организиране на кампания за даряване на кръвна плазма сред членовете и симпатизантите на ГЕРБ, ръководството на партията реши и да закупи два апарата за извличане на кръвна плазма.

Менда Стоянова: Затваряне на бизнеса би било пагубно за България

Досега България беше изключително консолидирана в бюджетния си дефицит и с много строг контрол на разходите. В резултат на тази политика международните финансови пазари признаха стабилното финансово състояние на държавата ни чрез ниския лихвен процент под 0,5% на емитирания от нашето правителство външен дълг.

ПОЗДРАВЯВАМ ВИ С ДЕНЯ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ

Уважаеми членове и симпатизанти на ПП ГЕРБ, Уважаеми жители на област Пловдив, Днес е един от най-хубавите и най-български празници! Честит Ден на народните будители! Искам да поздравя всички будители в нашата област, всички учители, писатели, журналисти, читалищни дейци, творци от всички сфери на изкуството и от всички поколения. …

Ева Майдел: След кризата в Европа ще сме по-обединени, защото виждаме още по-ясно ползата от ЕС

Българският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) беше гост на общото събрание на Европейско движение Германия заедно с вицеканцлера на Германия и министър на финансите Олаф Шолц, министъра на отбраната на Германия и председател на ХДС Анагрет-Крамп Каренбауер и германския министър по европейските въпроси Михаел Рот. Събитието се проведе на 30 октомври 2020 г.

МГЕРБ подкрепя възможностите за увеличаване на извънредното отработено време от 150 на 300 часа

В глобалното съвремие добре развита икономика означава инвестиции в сфери с висока добавена стойност, модернизация, иновации и гъвкавост. Високата производителност на труда, която е задължително условие за работеща икономика, е функция от съвкупни фактори, към които спадат условията на труд, мотивацията и конкурентното заплащане на заетите в даден сектор, в едно с подходяща законова рамка, която да защитава правата и да се грижи за интересите както на трудещите се, така и на работодателите.