Радомир Чолаков: Целта е ГЕРБ отново да е първа политическа сила, фалшивите новини се обръщат срещу тези, които ги създават

„Целта на ГЕРБ на изборите на 11-ти юли е да бъде първа политическа сила и аз съм убеден, че тя ще бъде първа политическа сила“. Това заяви третият в листата на коалиция ГЕРБ-СДС за Пловдив-град Радомир Чолаков при участието си в предаването „Офанзива“ по Нова тв. Той бе категоричен, че 840 000 граждани, които са гласували за ГЕРБ на предишния вот, отново ще гласуват за ГЕРБ.

„Себеуважението е много важно нещо. Ако аз съм гласувал на 4-ти април за ГЕРБ, бих се чувствал много зле, ако сега изведнъж си сменя вота, защото съм се уплашил от клюки, интриги и милиционерски слухове, които се разпространяват по медиите и които никога не са спирали. Ако тези хора се ядосат, а аз съм сигурен, че те са ядосани, и всеки доведе по още един човек, нямайте никакво съмнение, че ГЕРБ ще бъде първа политическа сила“, каза още Радомир Чолаков.

Той допълни, че тази агресия, която се стовари върху партия ГЕРБ и лично върху Бойко Борисов, вече започва да минава границите на нормалното.

Според юриста многото натрупване на фалшиви новини, на невярна информация и на твърдения без доказателства, обикновено се обръщат срещу тези, които ги разпространяват. Радомир Чолаков заяви, че няма притеснения от обвиненията. „Очевидно в момента се води предизборна кампания срещу ГЕРБ, очевидно тези неща няма да бъдат доказани, но е също така очевидно, че камъните ще паднат върху главите на тези, които ги разхвърлят“, каза той.

„Най-големият противник на ГЕРБ в предизборната кампания е служебното правителство. Неговият страх, неговият кошмар е, че няма да може да организира честни и коректни избори. Създаваните от правителството скандали имат за цел да заглушат бъдещите неприятности, свързани с изборите.“, коментира още Радомир Чолаков. Според него ЦИК е поставила цяла България в унизително положение по въпроса с машините за вота.

Цялото интервю може да гледате тук: https://www.vbox7.com/play:c34e3153a1