Дани Каназирева: Инвестициите в нови предприятия в област Пловдив продължават и през тази година

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС от гражданската квота в 17 МИР Дани Каназирева присъства на връчването на сертификат за инвестиция за 40 милиона лева, която ще създаде 150 работни места в нов завод  в Тракия икономическа зона. Сертификатът бе връчен от министъра на икономиката Лъчезар Борисов, който подчерта, че и по време на кризата българското правителство насърчава производството и инвестициите.

Инвестиционният проект за производство на алуминиеви профили ще се реализира съвместно от „Интерлинк Груп“ АД и „Профилинк“ ООД.  „Изключително  съм горда, че поредна инвестиция в нашата област – в община Марица, ще даде възможност за разкриване на нови работни места и ще допринесе за развитието на региона ни, заяви Каназирева. В област Пловдив за последните четири години са сертифицирани проекти за над половин милиард лева и са създадени над 1000 работни места. Тя допълни, че  това се дължи на доброто сътрудничество  между държава, община и инвеститори. Според нея заради пандемията някои фирми са били затруднени, част от тях са сменили производството си, но повечето продължават да работят и да осигуряват заетост на жителите на областта.

Изключително положителен е днешният пример с новата инвестиция и разширяване на производството на една компания с традиции не само у нас, но и на европейския пазар. Компанията, която ще изгражда новият завод, е в топ 10 на европейските производители, а базата на предприятието се очертава в този сектор като най-голямата на Балканския полуостров.