ПП ГЕРБ – Пловдив област отбеляза 143 години от Освобождението на България

На трети март, когато отбелязваме 143 години от Освобождението на България представители на ГЕРБ – Пловдив област отдадоха почит на героите, загинали за свободата, в различни общини от област Пловдив.

Областният координатор на ГЕРБ – Пловдив област и кмет на Стамболийски Георги Мараджиев, общинският ръководител и председател на Общинския съвет Стоян Богданов, областният ръководител на МГЕРБ Владимир Пильов и общински съветници запазиха минута мълчание и поднесоха цветя пред паметника на ген. Шувальов, освободител на кв. “Полатово“ в началото на град Стамболийски.

„Днес с чувство на дълбока благодарност и признателност си спомняме за знайните и незнайни български и чужди воини, борили се за свободата на България. Нека смирено се поклоним и отдадем почитта си пред всички, които приемат свободата за нещо свещено, а не за даденост“, призова Георги Мараджиев.

Общинските съветници Димитър Янев и Петя Шопова, кметът д-р Христо Грудев, както и представители на ГЕРБ – Асеновград, присъстваха на панихида в храм ,,Св. Димитър“ в памет на загиналите в Освободителната война. В църковния двор се намира гробът на прапорщик Вишняков – загинал през 1878г. в бой със Сенклеристките бунтовници. Пред паметника на героя  Грудев и членовете на ГЕРБ Асеновград положиха цветя и венец.

Народният представител Данка Люртова и членове на ГЕРБ – Карлово също почетоха героите. Те поднесоха цветя пред паметника на ген. Карцов в Карлово. Цветя и поклон за героите имаше и в Сопот. Там общинският ръководител Иван Петков и членове на общинската организация отбелязаха 3-ти март пред паметника на Иван Вазов.

Народният представител Запрян Янков, който е и общински ръководител на ГЕРБ – Родопи, областният ръководител на ЖГЕРБ Евелина Апостолова, кметове, общински съветници и членове на общинската организация се поклониха пред паметта на героите и поднесоха цветя пред паметника, издигнат в тяхна чест в Белащица. Той е изграден в чест на убития в сражения в селото, през 1878 г., руски прапоршчик Иван Иванович Абишев.

Председателят на общинския съвет на Съединение Кристина Крислова и представители на ГЕРБ – Съединение бяха официални гости на честването на Освобождението в общината. Те присъстваха на церемонията пред паметника в центъра на града, където бяха издигнати знамената на Република България и на Европейския съюз.

Кметът на община Перущица Мария Вълканова и представители на ГЕРБ – Перущица поднесоха венци и цветя пред паметната плоча на опълченците на пл.“27-ми априлий“. Преди това в историческата църква „Свети Архангел Михаил“ беше отслужен молебен за здраве и благоденствие.

В Първомай общинският ръководител Асен Кичуков, членове и симпатизанти на ГЕРБ се поклониха пред паметника на Ангел войвода и поднесоха цветя с признателност за свободата на родината.

Общинската организация на ГЕРБ – Кричим също почете паметната дата – 3-ти март. Представителите на ГЕРБ сведоха глави в почит на всички, дали живота си за свободата на България. След това поднесоха цветя пред паметника – символ на Освобождението, който се намира на площада пред църквата в Кричим.