Премиерът Бойко Борисов заедно със здравния министър Костадин Ангелов и министърът на труда и социалната политика Деница Сачева посетиха община Раковски

В неделя премиерът Бойко Борисов, здравният министър Костадин Ангелов и министърът на труда и социалната политика Деница Сачева посетиха Раковски, за да се запознаят със свършеното в общината с парите, отпуснати от правителството.

В двора на училище „Христо Ботев“, за което Министерски съвет гласува 500 хиляди лева за нова пристройка и оборудване, в която се обучават учениците от 1-ви клас. Там той бе посрещнат от народния представител  от ГЕРБ Младен Шишков, кметът на Раковски Павел Гуджеров и областния координатор на ГЕРБ-Пловдив област Георги Мараджиев, който използва възможността да благодари на министър – председателя за отпуснатите над 13 милиона лева за общините в област Пловдив. Тук бяха и учителите от учебното заведение, които също изразиха своята благодарност към правителството, което е първото, което се погрижи за заплатите им и отпусна милиони за образователната инфраструктура.

Бойко Борисов имаше възможност да разгледа и индустриалната зона „Раковски“ край с. Стряма, където работят над 200 предприятия. Правителството отпусна 636 000 лева за придобиване на недвижими имоти за изграждане на околовръстен път в селото, обслужващ индустриалната зона „Раковски“. Освен това с  2,5 млн. лв. по ПУДООС в  същото село  ще бъде изградена пречиствателна станция и канализация, които ще обслужват индустриалната зона. По време на посещението на премиера кметът Павел Гуджеров уточни, че правителството на Бойко Борисов е отпуснал също така – над 1 милион лева за ремонт на улици, 350 хиляди лева за почистване на коритото на река Сребра, 1 милион лева за водопровода в село Чалъкови,  за нова детска градина в село Чалъкови – 1 милион и 800 хиляди лева, както и над 500 хиляди лева за изграждане на нова спортна зала в училище „Гео Милев“.

Пари ще бъдат гласувани и за ремонта на пътя Раковски – Брезово, където  ще са необходими над 7 милиона лева, според разчетите на АПИ.