Народният представител от ГЕРБ Данка Люртова направи оглед на улици в селата Богдан, Климент и Дъбене, на които предстои ремонт с пари от държавата

Народният представител от ГЕРБ-Пловдив област Данка Люртова заедно с председателя на Общинския съвет-Карлово Доньо Тодоров и кметовете на селата Богдан – Христо Иванов, на Климент – Мано Манов и на Дъбене – Николай Ковачев направиха оглед на улиците в населените им места, които са включени в плана за ремонт с финансиране от държавата.

В Богдан за основен ремонт е определена улица „ 2 – ра“, в Климент – улица – „13 та“, а в Дъбене – също улица „2 – ра“. „Благодарим на правителството на ГЕРБ за отпуснатите средства за реализирането на тези важни инфраструктурни обекти. Обновяването им ще бъде жест към всички жители на селата, които ще живеят в по – красиви и удобни за всички населени места“, коментираха кметовете Иванов, Манов и Ковачев.

В края на годината правителството на Бойко Борисов отпусна на община Карлово 2 милиона и 522 хиляди. От тях 1 милион и 200 хиляди лева ще отидат за реконструкция и основен ремонт на улиците „Карловска“ и „Родопи“ с прилежащи зелени площи в град Баня. 120 хиляди са за ремонт на покрива на НЧ “Христо Ботев“ в Калофер, където са отпуснати и още 55 хиляди лева за ремонт на покрива на кметството. 548 хиляди лева ще отидат за ремонт на улици в град Карлово. Освен това 149 хиляди лева за благоустрояване на площада в село Ведраре. Както и 450 хиляди лева за подобряване на състоянието на главни улици в карловските села – Войнягово, Дъбене, Богдан, Горни Домлян, Васил Левски, Христо Даново, Климент, Кърнаре, Каравелово и Певците.