Народният представител от ГЕРБ Данка Люртова чества 112 години от обявяване на независимостта на България в село Климент, Карловско

Народният представител от ГЕРБ-Пловдив област Данка Зидарова – Люртова, кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, председателят на Общинския съвет от ГЕРБ Доньо Тодоров, заместник-кмета Николай Цветков, както и общинския съветник Илиана Лалова бяха гости на честването на 112 годишнина от обявяване на независимостта на България в село Климент, община Карлово.

За 14-та поредна година празникът започна с приемане на почетния строй на 61-ва Стрямска бригада. Панихида за героите, дали живота си за свободата на България, отслужи отец Рафаил. „Няма по-добър учител за един народ от историята и паметта за неговите предци… 73-ма мъже и една девойка са храбреците на Климент, съзидателите на историята на селото.“, припомни в официалното си слово кметът на селото Мано Манов. „Днес повече от всякога трябва да помним, че нашата независимост е национално постижение. Това ни кара да бъдем отговорни и да работим заедно, въпреки предизвикателствата, за нашето общо бъдеще“, коментира народният представител Данка Люртова.

В края на официалната част в знак на признателност пред паметника на загиналите бяха положени венци, гирлянди и цветя.