Караянчева в Брезово: Асфалт не се яде, но по него идва хлябът и инвеститорите

Председателят на Народното събрание и член на ИК на ГЕРБ Цвета Караянчева участва днес в церемонията по първа копка на реконструкция и рехабилитация на част от улична мрежа в гр. Брезово, с. Борец, с. Чоба и с. Пъдарско. Средствата са от Държавен фонд „Земеделие“ по програма за развитие на селските райони. На събитието присъстваха и кметът на града Христо Енков, депутатите ген. Константин Попов и Младен Шишков, както и областният координатор на ГЕРБ Георги Мараджиев.

„Много хора казваха, че асфалт не се яде. Да, но по него идва хлябът, идват инвеститорите, туристите, по него карат нашите деца. Едва ли някой в страната може да отрече, че именно при правителствата на Бойко Борисов се построиха най-много пътища. Вижте само магистралите „Тракия“, „Марица“, „Хемус“, „Европа“, „Струма“. Подобрената пътна инфраструктура не означава само улеснение, тя е белег за европейско развитие“, подчерта Караянчева.

Председателят на парламента изтъкна, че ремонтите в тази община стават възможни благодарение на европейската солидарност. „Но това не е даденост. Не бяха отдавна времената, когато европарите бяха спрени при управлението на Орешарски. Сега същите тези лица използват справедливите протеси на хората с надеждата отново да получат властта“, уточни тя.

„Инфраструктурата е само един от аспектите на нашия безспорно успешен мандат. Вдигнахме двойно учителските възнаграждения, минималната пенсия вече е 250 лв., доходите всяка година растат с 10%, а миналата седмица дойде радостната новина за приемането на България в чакалнята на Еврозоната и Банковия съюз. Като цяло страната ни се преобрази за последните 10 години, населените места има съвременен облик. Посрещнахме кризата с коронавируса в сериозен икономически подем. Предстоят трудни времена, нека ги посрещнем заедно, да не се делим“, призова в заключение членът на ИК на ГЕРБ.

„Присъствието на Цвета Караянчева днес и подкрепата на правителството на Бойко Борисов за нас означават много. Кабинетът ни помага, парламентът на помага, съветниците ни помагат. Какво повече може да иска един кмет? Остана ни само едно – работа, работа, работа“, каза кметът Христо Енков.

„Като генерал знам, че най-пагубни за един народ са вътрешните конфликти. Българин срещу българин, знаме срещу знаме. Пътищата напред се строят само с дружни усилия“, каза депутатът ген. Константин Попов, а неговият колега Младен Шишков допълни, че днешното събитие е първа копка на цялостната трансформация на общината.