С подкрепата на депутати от ГЕРБ правителството отпуска средства за строителството на нова детска клиника в Пловдив

Правителството с министър-председател Бойко Борисов ще отпусне около 17 милиона лева за изграждането на нова Детска клиника в УМБАЛ „Свети Георги” в Пловдив. Новината съобщи днес при посещението си болницата министърът на финансите Владислав Горанов. Това стана в присъствието на председателя на Парламентарната група по бюджет и финанси и депутат от Пловдив Менда Стоянова и на председателя на ПГ на ГЕРБ и председател на Парламентарната комисия по здравеопазване д-р Даниела Дариткова.

„Пловдив е един от най-динамично развиващите се градове през последните години с изключително успешен икономически и социален модел, който е пример за останалата част на държавата. Това ни ангажира да се опитваме постоянно да подобряваме качеството на живот на града. Не случайно направихме огромни инвестиции в пътната инфраструктура, предстои да стартираме проекта за изграждането Околовръстното шосе от Скобелева майка до Асеновградско, работи се върху локалите на пътя между Пловдив и Асеновград, за да се развие индустриалната зона, през февруари месец отпуснахме 37 милиона лева за развитието на спортната инфраструктура в града  за двата големи стадиона „Ботев” и „Локомотив”, изброи Владислав Горанов и допълни:

„Това, което съм упълномощен да съобщя от името на министър-председателя Бойко Борисов и министъра на здравеопазването Кирил Ананиев е, че ние напълно подкрепяме проекта за изграждане на нов блок към УМБАЛ „Свети Георги”  и да затвърдя нашия ангажимент в близките дни да увеличим капитала на търговското дружество с парична вноска в размер, достатъчен за изграждането на новото съоръжение”.

Източник: gerb.bg