Издръжката на детската млечна кухня в Куклен – сред основните приоритети за следващ мандат на кандидата на ГЕРБ за кмет Мария Белчева

Общината да продължи да финансира Детската млечна кухня в Куклен. Това е сред основните приоритети в управленската програма за следващия мандат на кандидата на ГЕРБ за кмет на общината Мария Белчева. През нейния мандат заработи след дълго очакване първата Млечна кухня в Куклен. С нейното отваряне беше дадена възможност на желаещите млади майки да се възползват от тази услуга в града, а не да търсят услугата в други общини.„Майките са много доволни, увеличават се всеки ден,споделят, че бебета си изяждат храната. Условията са страхотни”, казва готвачката Мая Панайотова.

„Близо 14 години кукленци очакваха отваряне на млечна кухня за най-малките жители. Ние успяхме да го направим за няколко месеца, като оборудвахме и ремонтирахме помещенията, съобразно изискванията.Млечната кухня предлага разнообразна храна, графиците и менютата, които се изготвят, са съобразени със стандартите”, допълва  Мария Белчева. Днес млечната кухня се ползва от десетки майки, а общината осигурява 50% от финансирането на услугата. Мария Белчева уточни, че финансирането на дейността трябва да продължи и занапред. „Това е много полезна дейност и облекчение за младите родители. В бъдеще може да се помисли за допълнително обогатяване на услугата“, каза още Белчева.