Кандидатът на коалицията ГЕРБ-Обединени земеделци за кмет на община „Марица“ Димитър Иванов присъства на откриването на нов пенсионерски клуб и красива детска площадка в с. Бенковски

Кандидатите за кметове на община „Марица“ и на с. Бенковски от коалиция ГЕРБ-Обединени земеделци Димитър Иванов и Иванка Пачева гостуваха на тържеството по повод откриването на нова детска площадка и пенсионерски клуб в селото. Възрастните хора от селото, развълнувани очакваха отварянето на новото помещение, в което прекарват по-голяма част от времето си. И те, и майките на малки деца в Бенковски благодариха на кандидатите за кметове, за поредните ангажименти, поети и изпълнени в предишния им мандат. Площадката е изградена със средства на Министерство на околната среда и водите, спечелени чрез Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) в конкурса „Обичам природата – и аз участвам – 2019 г.”. За проекта кметството е получило почти 9333 лева, като лимита на финансирането по програмата е 10 000 лв. С парите са реновирани алеите на парка и са купени съоръжения за площадката, сред които люлки, пейка, беседка, везна и пясъчник. До една от алеите е поставена и малка дървена къщичка-библиотека, в която всеки може да вземе или да остави книга за прочит. Със спечелените средства от програмата ще бъде залесен парка, а до дни ще бъде посят райграс и ще се засадят 5 дървета.

„Всичко това се случва благодарение на досегашния кмет на с. Бенковски и кандидат за следващ мандат Иванка Пачева и на зам.-кмета в община „Марица“ Гергана Титюкова“, заяви пред десетките щастливи майки и пенсионери Димитър Иванов. Той призова жителите да гласуват с бюлетина №67 и обеща, че паркът ще бъде благоустроен в следващия мандат.

 „Алеята, която в момента е чакълирана, ще бъде асфалтирана напролет, а поливната система и чешмата на детската площадка ще бъдат подарък от ръководството на общината“, отбеляза кандидатът за кмет на община „Марица“. В седмицата, когато се чества Международния ден на възрастните хора, бе открит и новия, светъл и уютен пенсионерски клуб в с. Бенковски.

„Този клуб е за нашите родители, които са направили достатъчно и за България, и за общината, и за с. Бенковски. Това е седмият поред пенсионерски клуб в община „Марица“, който успяхме да направим по време на предходните 2 мандата“, каза кандидатът за кмет Димитър Иванов и поздрави доайена на пенсионерите – 106-годишния дядо Георги – специален гост на събитието. Димитър Иванов обясни, че за следващата година е планиран ремонт на покрива на читалището,  като старите керемиди ще бъдат дарени на църквата, която има нужда от тях.

„Днес е празник, защото откриваме Пенсионерски клуб, в който нашите родители ще прекарват голяма част от времето си. Днес прерязахме лентата и на нова детска площадка, за която искам искрено да благодаря на майките в селото. Те бяха двигателя на обновяването на целия парк и изграждането на съоръжението за децата“, отбеляза кандидатът за кмет на с. Бенковски Иванка Пачева и подкани пенсионерите да покажат кулинарните си умения в новия клуб.

Общинската управа пък направи още един подарък за помещението, в което възрастните хора се срещат с приятели и се развличат – столове и маси, кафе машина, хладилник и телевизор с огромен екран, на който да гледат любимите си сериали.