Младен Шишков в Хисаря : „Туризмът е един от основните приоритети в политиката на ГЕРБ“

Кандидатът за евродепутат Младен Шишков се срещна с жители, членове и симпатизанти на ГЕРБ  в Хисаря. На срещата присъстваха също народният представител ген.Константин Попов, областният координатор на ГЕРБ-Пловдив област Георги Мараджиев и кметът на Раковски и административен секретар на ГЕРБ – Пловдив област Павел Гуджеров. Домакин бе общинският ръководител на ГЕРБ-Хисаря Бойко Гаврилов. В началото на срещата ген. Попов уточни защо е важно всеки да даде гласа си на предстоящите избори на 26 май. По думите му гласуването е възможност да се направи избор между възможностите, които реално съществуват. Отказът да се гласува е равен на това някой друг да избере вместо  нас.  „С вашата подкрепа евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП ще работят за нашите региони и тяхната свързаност, за да има по-добри условия за развитието на бизнеса и качествено образование, което е предпоставка за създаване на работни места и увеличаване на доходите, за по-добро развитие на туризма, коментира още ген.Попов.

От своя страна Младен Шишков посочи, че по последни данни на Евростат България е сред държавите с ръст, по-висок от средния за ЕС по показател нощувки в местата за настаняване. По ръст страната ни изпреварва държави като Дания, Франция , Гърция. Шишков уточни, че Министeрството на туризма работи за утвърждаване на видовете туризъм извън летния и зимния сезон – културен, СПА, винен и кулинарен, тема, която е особено актуална в района на Хисаря. По думите му предстои и фокусиране върху утвърждаване на страната като дестинация за конгресен туризъм.  По този начин се цели насочване на вниманието на инвеститори, привличане на големи хотелски вериги и целогодишно използване на базата. „Това обаче няма как да се случи без добра инфраструктура, която е особено важна за общата ни свързаност. И тук е мястото на парите за така наречената кохезионна политика или с прости  думи за подобряване на инфраструктурата, което ще се случи благодарение на извоювания от българските евродепутати рекорден бюджет за България в следващия програмен период. От своя страна добрите пътища ще осигурят нови перспективи за заетост, икономическо оживление и подем на туризма, коментира Шишков. В тази връзка по думите му за транспорт и транспортна инфраструктура предстои да бъдат инвестирани над 2.2 млрд. лв. европейски средства, докато 160 млн. лв. ще подкрепят регионалната пътна инфраструктура. Наред с това за регионално развитие и общински проекти кметовете ще разполагат с 1.5 млрд. лв., а водният сектор ще се възползва от над 1.5 млрд. лв. европейски инвестиции. „Затова е важно да изберем отбора на победителите с номер 12 в бюлетината. Той призова присъстващите да гласуват активно за хората, които са работили в Европейските институции и знаят пътя, по който се вземат решенията, знаят как да защитават европейския интерес и този на българските граждани. „Имаме изключителния шанс наш човек, от Пловдив област да бъде в листата за кандидати за членове на Европейския парламент. За това е важно да му дадем шанс и да го подкрепим, призова присъстващите Гуджеров.

Гласувайте с номер 12 на 26 май, за да имаме шанса да продължим започнатото и да живеем в една по стабилна и сигурна България! Думите му подкрепи и областният координатор Георги Мараджиев, който заяви, че всеки глас е важен на 26-ти май, защото гласуването е средството да изразим мнение за начина, по който искаме да се развиват България и Европа. А мнението ни тежи, когато е изразено чрез глас в урната, а не с коментари под публикации или с мърморене, докато слушаме вечер новините. Мараджиев,  каза че изборите на 26 май са важни не само за Европа, но и за България, защото убедителната победа на ГЕРБ ще помогне на местната власт да довърши всички започнати проекти и да кандидатства за допълнителни средства.