Зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов и кандидатите за евродепутати от листата на ГЕРБ и СДС Ева Майдел и Младен Шишков присъстваха на откриването на реновираната поликлиника в Стамболийски

„Нито едно евро в България не идва даром, то е благодарение на усилията на правителството и на българските евродепутати от ГЕРБ/ЕНП. Няма община в България, която да не се е възползвала максимално от средства, отпускани от държавата и от европейските фондове и да не е преобразила с тях поне част от улиците, сградите, детските площадки и парковете. Това е така заради стабилното управление на правителството на Бойко Борисов и европейската солидарност. Това каза председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията  Цветан Цветанов време на откриването на напълно обновената поликлиника в града. Той уточни, че от началото на мандата в общината са усвоени почти 10 милиона лева по различни проекти. „Поликлиниката, която заварихме в окаяно състояние, с пропадания и пропуквания, една рушаща се и неугледна сграда, в момента е неузнаваема. Ремонтът на сградата я превърна в модерно и красиво здравно заведение, което разполага и с рампа за инвалиди с вградено отопление, за да не се заледява през зимата“, каза кметът на Стамболийски и областен координатор Георги Мараджиев. По думите му с този ремонт има изпълнен още един поет в началото на мандата ангажимент и „ГЕРБ за пореден път доказва, че каквото обещае, се изпълнява“. За ремонта на здравното заведение правителството отпусна 813 000 лева. 
Цветан Цветанов от своя страна допълни, че обновяването на поликлиниката е станало възможно и благодарение на подкрепата, която Георги Мараджиев получи на кметските избори през 2015 година от жителите на общината. „ Ако той нямаше тази подкрепа, едва ли щеше да има тази екипност с местната законодателна и изпълнителна власт и с местните и европейски институции“, подчерта Цветанов, като направи и сравнение между бюджета на община Стамболийски, който е в размер на 10 000 000 лева и усвоените средства по европрограми, които са също 10 000 000 лева от началото на мандата. Посочи, че средствата по капиталовата програма на общината са 250 000 лева. „С тези 250 000 лева можеше ли да стане обновяването на поликлиниката? Не, това можеше да стане само когато държавата е стабилна и когато правителството с министър-председател Бойко Борисов успява с координацията между всички институции да има повече събираемост и да има възможност държавата да преразпределя средства към общините, за да решава техните проблеми“, каза председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ. Уточни, че неговата роля е да чуе проблемите на общините и да ги постави за решение пред Министерски съвет. Цветан Цветанов даде висока оценка на кмета Георги Мараджиев и на целият му екип. Обърна се към стотиците, които дойдоха на откриването на поликлиниката с думите: „Вие сте невероятни хора и на 26 май гласувайте по съвест и по информацията, която имате за реално обещаното и реално направеното от политиците, които застават пред вас. Надявам се да подкрепите №12 на евроизборите, но да подкрепите и кмета Жоро Мараджиев за нов мандат, защото успешните, знаещите и можещите трябва да бъдат подкрепяни“.

На откриването на обновената поликлиника в Стамболийски присъстваха също и кандидатите за евродепутати Ева Майдел и Младен Шишков, общински ръководители на ГЕРБ в областта, кметове на ГЕРБ, народните представители ген. Константин Попов, д-р Христо Грудев и Запрян Янков, областния ръководител на ЖГЕРБ Евелина Апостолова и на МГЕРБ Владимир Пильов, съветници, членове и симпатизанти на ГЕРБ.