ЖЕНИ ГЕРБ – Асеновград с инициатива : „Да изплетем шапчица с терлички“ за недоносените бебета

По предложение на ЖЕНИ ГЕРБ – Асеновград и с подкрепата на областния ръководител на ЖГЕРБ – Пловдив област Евелина Апостолова беше започната благотворителна инициатива под наслов: „Да изплетем шапчица с терлички“, насочена към недоносените бебета. Идеята на плетените шапчици е да запазят телесната температура на преждевременно родените деца. Според специалистите те се раждат с много ниска телесна маса и незряла терморегулация. Затова е важно да се осигурят оптимални условия, които им помагат да запазят телесната си температура. Тъй като най-много топлина се губи през главата, затова шапчиците се оказа, са особено полезни. Кампанията стартира през март в месеца на жената и майката. 

Сега през април е моментът, в който тази благотворителна инициатива да зарадва най-малките и уязвими същества – недоносените бебета. Дамите от ЖГЕРБ – Асеновград изработиха 26 комплектчета от шапчици с терлички – за момченца и момиченца. С подкрепата на проф. Учикова, която също прегърна идеята, те ги предоставиха  в АГ отделението на УМБАЛ „Св. Георги“.  Оказа се, че за съжаление там в момента има седем недоносени бебенца.

Дамите от ГЕРБ бяха  посрещнати изключително топло от целия колектив, на който  те благодариха от сърце за съпричастността и подкрепата.