Народният представител от ГЕРБ-Пловдив област Запрян Янков се срещна със структурата на ГЕРБ – Перущица

На  срещата присъстваха общинският ръководител Мария Вълканова, Елица Данева – общински съветник и член на ръководството, ръководителите на МГЕРБ Перущица – Радослав Даянов, ЖГЕРБ Перущица – Събина Данева, ПГЕРБ Перущица – Николай Велев. По време на срещата Запрян Янков акцентира върху важността на предстоящите избори за Европейски парламент.

Той наблегна на факта, че те са много важни, както за политиката в Европа, така и за страната ни, както и за предстоящите местни избори. Янков обърна внимание на факта, че повишаването на стандарта на живот и подобряването на инфраструктурата в страната са основно благодарение на европейските средства.

Народният представител запозна присъстващите с позицията на ГЕРБ в областта на вероизповеданията и предстоящите промени в Изборния кодекс. Участниците споделиха за съществуващите  проблеми в община Перущица, които основно засягат сметосъбирането, инфраструктурата и услугите, които ползват. Имаше поставен въпрос и за необходимостта от мерки за намаляването или спирането на използване на палмово масло в храните, което е с доказана вреда върху здравето на хората. Запрян Янков, като член на Комисията по земеделие, отговори, че в новия Закон за храните, този проблем ще бъде решен със съответните текстове за забрана и контрол. Това ще се отнася не само за палмовото масло, но и за други вредни вещества.

Присъстващите изразиха увереност, че ще се справят с основната задача – спечелването на предстоящите евроизбори.