Група от 40 души от община Съединение посети Народното събрание

По покана на народния представител от ГЕРБ ген. Константин Попов група от 40 души от община Съединение посети Народното събрание. Те бяха водени от организационния секретар на ЖГЕРБ Катя Алова. Групата беше посрещната от генерал Попов, който сподели пред тях, че парламентът е интересно място, където се случват много битки. По думите му народните представители от някой групи ги няма на работните им места, но парламентът работи и дискусия има.

Представителите на община Съединение имаха възможността да разгледат Народното събрание и да се запознаят с неговата история. След това те се срещнаха с председателя на законодателната институция Цвета Караянчева, с председателя на ПГ на ГЕРБ и зам.председател на партията Цветан Цветанов и с народните представители от ГЕРБ – Пловдив област Запрян Янков, Младен Шишков, д-р Христо Грудев и с актьора Евгени Будинов. Пред гостите Цветан Цветанов разясни, че решението да бъдат разсрочени задълженията на вероизповеданията е взето, за да бъде потушено изкуствено създаденото напрежение от БСП и да не се дава повод за нови провокации. Той обясни на жителите на община Съединение, че политически опоненти на ГЕРБ, докато критикуват за първоначалното решение за опрощаване на дълговете, много удобно пропускат факта как през 1998 г. между българската Дирекция за вероизповедания и нейния аналог в Турция е подписан протокол, с който се регламентира българската дирекция да съдейства даренията да бъдат освободени от мита и всякакви други данъчни задължения.

Цветанов подчерта, че за ПП ГЕРБ властта никога не е била самоцел, а възможност да направи живота на хората по-добър, дори и ако това понякога означава да бъдат допуснати грешки. Гостите от Съединение обаче го окуражиха с думите, че който не работи – той не бърка и пожелаха на ПГ на ГЕРБ и на правителството на Бойко Борисов да продължат в същия дух, защото резултатите от работата им са видими и се усещат във всички общини.

В края на срещата Цветан Цветанов, Цвета Караянчева и генерал Попов бяха изненадани с изключително красиви подаръци – красиви чинии, с декупаж с лика на Богородица. В края на посещението на групата от Съединение генерал Попов изпрати гостите с думите : „Надявам се, че сте се убедили, че ние в ГЕРБ сме добър и работещ отбор, който се справя с всички предизвикателства“.