Съветниците от ГЕРБ – Сопот с предложение за създаването на фонд „Асистирана репродукция“

Съветниците от ГЕРБ – Сопот направиха предложение  за създаване на фонд „Асистирана репродукция“ към общината по време на първото заседание на постоянните комисии към Общинския съвет за гледане на Бюджета на общината за 2019г. По време на второто заседание предложението е единодушно подкрепено от всички общински съветници от различните политически сили. Според предложението средствата във фонда ще бъдат в размер на 10 000 лв. за 2019г.

„Правителството на ГЕРБ направи много в тази посока с въвеждането на безлимитно финансиране от Националния фонд за асистирана репродукция. Въпреки това общинските фондове са изключително важни. Чрез подпомагане от тях се дава възможност на нуждаещите, които не покриват медицинските критерии на държавния Фонд за асистирана репродукция, да направят необходими изследвания, за да се кандидатства пред Националния фонд“, коментира председателят на общинския съвет от ГЕРБ Мариана Кацарова.

В началото на месец февруари предстои приемането на бюджета, с който ще разполага общината за 2019г. Веднага след това ще бъде приета и Методиката за условията и процедурата за финансово под подпомагане със средства, предвидени в бюджета на общината, на семейства и лица, свързани с лечение на безплодие,  каза още Мариана Кацарова. Тя благодари на колегите си за подкрепата и изрази увереност, че това е стъпка в правилна посока, което ще намери подкрепа и сред гражданите.