ЖГЕРБ Пловдив област подкрепиха благотворителната изложба на Националното сдружение за социално сътрудничество и партньорство в Куклен

Представители на ЖГЕРБ Пловдив област присъстваха на откриването на изложба на Националното сдружение за социално сътрудничество и партньорство в Куклен. На нея хора в неравностойно положение показаха изделия от глина, прежда и рисунки. За да подпомогнат творците дамите от ЖГЕРБ – Куклен подеха инициатива да бъдат закупени изработените изделия от хора в неравностойно положение. Каузата подкрепиха и областният ръководител на ЖГЕРБ – Евелина Апостолова и дамите от ЖГЕРБ в Сопот, Брезово, Съединение и Стамболийски. Всички те закупиха произведения от самата изложба.

„Тук, в Куклен всички работим и живеем заедно, и роми, и турци, и българи, и хора в неравностойно положение и трудно подвижни. Защото всички ние искаме да бъдем полезни, защото така се чувстваме уважавани и ценени. Благодарни сме, че ни подкрепихте“, каза при откриване на изложбата Величка Маринова – председател на Сдружението.

„Продължавайте да творите, продължавайте да създавате красота и не се отказвайте да общувате заедно. Само така ще можем да бъдем силни и успешни. Дори да помогнем само на единици, за нас това ще е успех. Но малкото добро ще привлече още подкрепа и добро отношение“, каза Евелина Апостолова.

Над 40 души са се включили в изработването на ръкоделия и изделия от глина. А самата изложба е част от проекта: „Активно социално включване на хора с увреждания от община Куклен чрез подкрепа на специфичните възможности“. Най-многобройни бяха плетивата, които бяха и най-купувани. Събраните средства ще бъдат за материали. С тях хората в неравностойно положение ще изработят коледни подаръци за настанените в Дома за възрастни хора в Харманли, с които от години те поддържат добра връзка.