Представители на Предприемачи ГЕРБ и ЖГЕРБ Пловдив област са на посещение в Брюскел по покана на евродепутата Ева Майдел

Представители на  Предприемачи ГЕРБ и ЖГЕРБ Пловдив област са  на  тридневно посещение в Брюскел. Те са в белгийската столица по покана на евродепутата от ГЕРБ Ева Майдел и със съдействието на областния координатор на ГЕРБ Пловдив област Георги Мараджиев. Техен любезен домакин в Брюксел е Майдел. Ева Майдел е член на Комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите (IMCO). Също така  е единственият български представител в Комисията по икономически и парични въпроси (ECON). От края на 2017 г. Ева Майдел е председател на Международното европейско движение.

Сред основните приоритети в работата на евродепутата са: по-качествено образование, повече възможности за предприемачите и технологии. Тя е един от учредителите на инициативата „Образование България 2030“.  Групата от област Пловдив е водена от областния ръководител на ПГЕРБ Никола Христозов и ЖГЕРБ Евелина Апостолова. По време на посещението  в Брюксел представителите от ГЕРБ Пловдив област имаха възможност да посетят  пленарната зала на Европейския парламент, където се  потопиха във вълнуващата атмосфера на най-големия в света международен парламент със 751 депутати и получиха информация за неговите правомощия, както и за работата на комисиите. Пред гостите Ева Майдел представи големия успех за отпадане на таксите за роуминг в рамките на Европейския съюз, Исландия, Норвегия и Лихтенщайн, както и стъпките, по които се върви за намаляване на банковите такси за преводи в евро. Майдел е докладчик в Европарламента по темата.  По думите на българския евродепутат тези такси са най-високи в България от всички страни в еврозоната. В момента българските потребители плащат между 30 и 60 лева, за да преведат 10 евро в друга държава в ЕС.

По време на срещата беше засегната и темата за Брекзит. След излизането на Великобритания от ЕС депутатите в Европарламента ще останат 705.