Народният представител Запрян Янков проведе приемни в общините Перущица и Кричим

В Перущица Янков проведе приемната в присъствието на общинския ръководител Васко Даскалов. Присъстващите на приемната поискаха да бъде решен въпросът с  липсата на пътна маркировка в общината, както и неправилно паркиране. Запрян Янков заяви, че ще  постави проблема пред компетентните органи от Полицейското управление в Стамболийски, но подобни казуси трябва първо да се решават от общинската администрация, подчерта народния представител.

Жителите на общината  се оплакаха и от липсата на  информация за причините за честото спиране на водата. По думите им нито ВиК дружеството, нито общинската администрация съобщават за наложителни ремонти и принудително спиране на водата. Депутатът  обеща, че ще разговаря с ВиК. В края на срещата Запрян Янков запозна присъстващите с работата на парламентарната група  на ГЕРБ по актуалните теми от последните дни.

Народният представител от  ГЕРБ – Пловдив област проведе открита приемна  и в община Кричим. На срещата присъстваха общинският ръководител Ангел Анев, общинският съветник Йордан Недев, членове и симпатизанти на ГЕРБ.

В началото на срещата беше коментирана тема за безопасността на реката в града. Хората споделиха, че на определени места брегът е доста компрометиран и няма обезопасяване, което  ги притеснява. Идва сезона на дъждовете и жителите, живеещи в близост до реката, изразиха притеснение от преливане и наводняване на къщи и земеделски земи.  Запрян  Янков  обясни, че  „реката е контролируема, защото има каскада. Това разбира се не трябва да се приема като утешение или оправдание при евентуална авария, добави още той. Затова беше обсъдено и какви мерки  още могат да се вземат по този проблем.

По време на приемната бяха коментирани също и общински теми – за финансиране на нови проекти, бюджетът, липсата на работа в региона, липса на промишленост в града. По думите на народния представител един инвеститор, за да се реши да прави бизнес в дадено място се води от безброй фактори, „това също е и политика на самия кмет“, каза  още Янков. Жителите на Кричим споделиха и притеснението си от обезлюдяването на малките населени места.       Хората, дошли на приемната поискаха от Янков и информация до къде са стигнали преговорите за клас „прослужено време“. Народният представител обясни, че има различни мнения по тази темата, която все още се разисква и с работодатели и със синдикати.