Каназирева: Добрата инфраструктура е един от водещите критерии за качество на живот, дължим го на общините в Пловдивска област

“Добрата пътна инфраструктура е гаранция за качеството на живот на хората и точно затова през последната година заложихме на редица пътни проекти в Пловдивска област”, това заяви кандидатът за народен представител и водачът на листата от ГЕРБ-СДС за Пловдивска област Дани Каназирева и посочи, че един от най-важните проекти е бил ремонтът на пътя Асеновград-Кърджали. Тя припомни, че реконструкцията му започна в последните месеци от управлението на предишното редовно правителство на ГЕРБ и въпреки трудностите от фирмата изпълнител са обещали до 30-ти ноември участъкът да  бъде готов.

„Трасето е 32 километра, от края на Асеновград до границата с Кърджали и тук цялостен ремонт не е правен, откакто е построен пътят – края на 60-те, началото на 70-те години. Той имаше крещяща нужда да бъде реновиран, за да поеме нарастналия трафик и интензивността на движението, а едновременно с това да бъде съобразен с новите разпоредби за опазване на околната среда”, обясни Каназирева, която се срещна на обекта с представители на строителната фирма.

Според бившият областен управител в момента, на държавно ниво, няма нито един нов пътен проект в Пловдивска област, а част от готовите проекти в момента са блокирани.

„Всъщност трябваше, докато се изпълняват тези проекти, да се проектират нови обекти, за да има застъпване. Все пак всеки един проект изисква време и редица процедури – да го изработят, да се одобри от Института по пътища и мостове и тогава да се реализира. А сега от 4 месеца всичко е хаос. Добре е, че поне част от започнато ще се довърши, а фирмите са отговорни и въпреки забавените плащания продължават да работят”, коментира кандидатът за народен представител.