Радомир Чолаков: След атаката срещу ГЕРБ, резултатът на партията е героизъм

„По-нечестна кампания не е имало в българската история. Спомняте ли си да е имало такива атаки, такова чегъртане, такъв натиск да се прекърши партия ГЕРБ.  И както виждате партия ГЕРБ не само оцеля, но разликата ни е в Пловдив е минимална. Тези хора направиха подвиг, казвам Ви го като човек от гражданската квота” – това заяви в интервю за Радио Пловдив избраният за депутат от ГЕРБ-СДС Радомир Чолаков. Той бе категоричен, че след упражнения натиск, постигнатият резултат на партията е героизъм  и че всички обвинения, отправени в кампанията, съвсем скоро ще започнат да се спукат като балони.

Според юриста би било жалко страната да бъде въвлечена в ситуация подобна на агонията в 45-то Народно събрание.  

„Българският народ за втори път не желае да даде мнозинство, с което казва на политическите партии „разберете се” и въпреки това диалог няма”, каза Радомир Чолаков. Според мнението му става дума за обсесиите и маниите на 5 – 6 човека, които се подиграват на българите.

„Не мога да разбера какво е тази озлобеност към Бойко Борисов, отново от 5-6 човека, които са решили, че той е най-големият им враг. Минахме нормална конституционна процедура, правителството на ГЕРБ си свърши мандата, подаде оставката, оставката беше приета. Каква е тази революция, която продължава още и която трябва да оправдае насилнически действия, без да има революционна ситуация в страната”, попита още той и допълни:

„Ако служебният кабинет прелее в редовен, това ще бъде трагедия за демокрацията, защото останалите политическите сили освен ГЕРБ ще покажат, че са абсолютно несъстоятелни да създадат правителство и трябва да си ходят”.