Менда Стоянова: Няма риск за пенсиите и социалните помощи

Човечеството се е преборвало с много кризи, войни и смъртоносни вируси, така че не смятам, че няма да се преборим и сега. Въпросът е да няма много загинали в резултат от усложнения и затова искаме да не се разпространява толкова широко, да не засяга фатално хора с по-слаб имунитет.

Менда Стоянова: Дадохме мандат за еврото: курсът лев – евро само днешният

За да създадем допълнителни гаранции и да разсеем всякакви спекулации по темата. Гласуваното решение дава мандат и задължава министъра на финансите и управителя на БНБ, които участват в преговорите по присъединяването ни в ЕРМ 2, да предлагат, поддържат и защитават една-единствена позиция – за курс на лева към еврото от 1,95583.

Кметът на община Брезово Христо Енков: „Не правя компромиси с морал и закони”

Христо Енков е роден през 1950 година в Карлово. Завършил е техникума по механотехника „Христо Ботев“ в града, сега ПГ „Евлоги и Христо Георгиеви“. В продължение на 25 години живее и работи в Дания. Там завършва бизнес икономика и мениджмънт, работи като техник, после като мениджър на „Сименс Технолоджи Сървиз“, а по-късно основава фирмата „DI-Teknik“, която също работи в областта на енергетиката.

Д-р Христо Грудев, кмет на Община Асеновград: „Ще решим финансовите проблеми на общината за 2 г.“

Несравними са нещата, едното е изпълнителна власт, другото – законодателна. Може би аз имах щастието да мина през всички етапи на изпълнителната власт. И през местната, и през държавната власт в областта, и в законодателната, тача че минах, видях и имам поглед върху нещата. Спомням си 2007 г., когато дойдох тук, беше направо от операционната. Нямах много представа, но пък имах желание, ентусиазъм и успях да създам добър екип, който отново поканих и е тук.

Менда Стоянова: Пловдив не може да избяга от заеми за големите си проекти

– Бюджетът е по-богат от миналата година и това е нормално, тъй като отново имаме ръст на брутния вътрешен продукт, намаляване на безработицата, като се предвижда тя да стигне 4%, увеличение на средната работна заплата за страната, която вече достига средни нива от 1200 лева, а също така ниската инфлация и ниската задлъжнялост. Всичко това дава възможност държавата да генерира ръст на приходи за следващата година. Те са с 3,2 млрд. лева в повече от 2019-а. На тази база има възможност да се увеличи финансирането в приоритетните области.

Мария Вълканова, кмет на Перущица: Ще работим за по-чиста градска среда и нов център, който да привлича туристи

Най-важното е това, че искам да превърна Перущица в една по-чиста, по уютна община. Ще заложим на благоустройството чрез подновяване на парковете, културните сгради с местно значение, изграждане на по-добра инфраструктура. Веднага започвам работа по водоснабдяването на града и реновиране на пътя Перущица – Върховръх.

Менда Стоянова: Пловдив ще се развива успешно с кметове от ГЕРБ

Градът ще се управлява успешно с кмет Здравко Димитров, с екип от добре подготвени специалисти и с районните кметове на ГЕРБ, доказали, че могат и знаят как да подобрят условията на живот в града. Убедена съм, че с този силен отбор Пловдив ще се развива като индустриална столица на България, надграждайки постигнатото досега и увеличавайки доходите на хората.