Интервю на областния координатор на ГЕРБ-Пловдив област Георги Мараджиев за Дарик радио – Пловдив

Както за всички други избори ние от ПП ГЕРБ се готвим от рано. Започваме още след приключване на предходните. Категорично мога да заявя, че структурите ни в област Пловдив са в кондиция и са готови за избори. Предвид пандемичната обстановка обаче номинациите няма да бъдат правени както обикновено на събрания, а чрез две процедури – в общинския офис на ПП ГЕРБ на всяка община или на официалната електронна поща.

Георги Мараджиев: С отпуснатите от правителството 2,3 млн. лв. ще преобразим община Стамболийски

Г. Мараджиев: Тези пари са от изключителна важност за община Стамболийски поради това, че общината ще се промени драстично. Те са за 3 проекта в централната градска част и с тях града и общината ще се промени тотално. 1 милион лева ще тях ще са за ремонт на читалището, което се намира в централната градска част – ще се направи изолация, нова дограма и най-вече отопление, защото то развива изключително богата дейност, която зимата спира заради липса на отоплениие.

Менда Стоянова: Затваряне на бизнеса би било пагубно за България

Досега България беше изключително консолидирана в бюджетния си дефицит и с много строг контрол на разходите. В резултат на тази политика международните финансови пазари признаха стабилното финансово състояние на държавата ни чрез ниския лихвен процент под 0,5% на емитирания от нашето правителство външен дълг.

Д-р Даниела Дариткова: COVID-19 се оказа сериозно предизвикателство за политиците, медиците и цялото общество

И в човешки, и в обществен план най-точната диагноза на предизвикателството COVID беше тревога от неизвестността. Не бях притеснена, защото вярвам, че съм в добра кондиция и мога да се справя и с този вирус, но в същото време неясната клинична картина и недостатъчно описаните и установени последствия създават напрежение у всеки и притеснения за хода на болестта.

Красимир Ципов: До 5 г. затвор и 5000 лв. глоба, ако караш дрогиран

Две години повече – 5 г., лишаване от свобода да е минималното наказание при смърт след катастрофа. Ако сега водач откаже кръвен тест, му вземат книжката за 2 г. и 2000 лв. глоба. Искаме: 3 г. без свидетелство и глоба 3000 лв

Менда Стоянова: Парламентът ще работи, докато има поне 121 здрави депутати

Анализът, направен от екипа на Министерството на финансите, показва спад на брутния вътрешен продукт през 2020 г. с 3 процента. Други международни анализатори прогнозират още по-голям спад, което е изключително тревожно. Това вече означава, че годишните постъпления в бюджета ще бъдат намалени с около 2,4 милиарда лева.

Менда Стоянова: Няма риск за пенсиите и социалните помощи

Човечеството се е преборвало с много кризи, войни и смъртоносни вируси, така че не смятам, че няма да се преборим и сега. Въпросът е да няма много загинали в резултат от усложнения и затова искаме да не се разпространява толкова широко, да не засяга фатално хора с по-слаб имунитет.