Менда Стоянова: Затваряне на бизнеса би било пагубно за България

Досега България беше изключително консолидирана в бюджетния си дефицит и с много строг контрол на разходите. В резултат на тази политика международните финансови пазари признаха стабилното финансово състояние на държавата ни чрез ниския лихвен процент под 0,5% на емитирания от нашето правителство външен дълг.

Д-р Даниела Дариткова: COVID-19 се оказа сериозно предизвикателство за политиците, медиците и цялото общество

И в човешки, и в обществен план най-точната диагноза на предизвикателството COVID беше тревога от неизвестността. Не бях притеснена, защото вярвам, че съм в добра кондиция и мога да се справя и с този вирус, но в същото време неясната клинична картина и недостатъчно описаните и установени последствия създават напрежение у всеки и притеснения за хода на болестта.

Красимир Ципов: До 5 г. затвор и 5000 лв. глоба, ако караш дрогиран

Две години повече – 5 г., лишаване от свобода да е минималното наказание при смърт след катастрофа. Ако сега водач откаже кръвен тест, му вземат книжката за 2 г. и 2000 лв. глоба. Искаме: 3 г. без свидетелство и глоба 3000 лв

Менда Стоянова: Парламентът ще работи, докато има поне 121 здрави депутати

Анализът, направен от екипа на Министерството на финансите, показва спад на брутния вътрешен продукт през 2020 г. с 3 процента. Други международни анализатори прогнозират още по-голям спад, което е изключително тревожно. Това вече означава, че годишните постъпления в бюджета ще бъдат намалени с около 2,4 милиарда лева.

Менда Стоянова: Няма риск за пенсиите и социалните помощи

Човечеството се е преборвало с много кризи, войни и смъртоносни вируси, така че не смятам, че няма да се преборим и сега. Въпросът е да няма много загинали в резултат от усложнения и затова искаме да не се разпространява толкова широко, да не засяга фатално хора с по-слаб имунитет.

Менда Стоянова: Дадохме мандат за еврото: курсът лев – евро само днешният

За да създадем допълнителни гаранции и да разсеем всякакви спекулации по темата. Гласуваното решение дава мандат и задължава министъра на финансите и управителя на БНБ, които участват в преговорите по присъединяването ни в ЕРМ 2, да предлагат, поддържат и защитават една-единствена позиция – за курс на лева към еврото от 1,95583.

Кметът на община Брезово Христо Енков: „Не правя компромиси с морал и закони”

Христо Енков е роден през 1950 година в Карлово. Завършил е техникума по механотехника „Христо Ботев“ в града, сега ПГ „Евлоги и Христо Георгиеви“. В продължение на 25 години живее и работи в Дания. Там завършва бизнес икономика и мениджмънт, работи като техник, после като мениджър на „Сименс Технолоджи Сървиз“, а по-късно основава фирмата „DI-Teknik“, която също работи в областта на енергетиката.