Радомир Чолаков: Изолирайки вербално ГЕРБ, всички се поставиха в зависимост от парапартийната структура ИТН

– Бяхте предложен за министър на правосъдието в обявения за имидж кабинет на ГЕРБ. Но ако някой ден наистина заемете този пост, кои са реформите в правосъдието, които непременно трябва да се случат?

– Номинацията ме изненада. Приемам я единствено като гласуване на доверие, което съм длъжен да оправдая. И като отговорност към политическата сила, която ме е номинирала. Колкото до втората част на въпроса ви, ще кажа, че опитът ме е научил, че структурните реформи сами по себе си не винаги водят до очакваната положителна промяна в реформираната дейност, ако не са подплатени със съдържателни, качествени промени.

Радомир Чолаков: Ако здравият разум е осъществим в България, ГЕРБ ще е първа сила

Аз съм юрист и цял живот се занимавам с решаването на проблеми. Които вече са възникнали, или които могат да възникнат в бъдеще. Мисля, че съм добър в това или поне така твърдят колеги. Политиката е средство за решаване на проблеми, бързо и в интерес на цялото общество, и разбира се, за предотвратяване на проблеми, с каквито всяко общество неминуемо се сблъсква. Не съм мегаломан и не обичам мащабните, радикални реформи.

Йордан Кръстанов, СДС: Президентът Петър Стоянов не си позволи език на омразата, Румен Радев е просто реваншист

Йордан Кръстанов е кандидат за депутат в 46-то Народно събрание и е трети в листата на коалицията ГЕРБ-СДС за област Пловдив с бюлетина № 5.

Той е член на СДС още от 1990 г. Притежава оранжерия от 22 дка в област Пазарджик вече 17 години и е производител на зеленчуци, въпреки че е магистър по икономика. От 2016 г. е председател на Българската асоциация на производителите на оранжерийна продукция – една от най-авторитетните организации в селското стопанство. Семеен е,има две дъщери, а отскоро и е и дядо на малкия Йордан.

Радомир Чолаков: Целта е ГЕРБ отново да е първа политическа сила, фалшивите новини се обръщат срещу тези, които ги създават

„Целта на ГЕРБ на изборите на 11-ти юли е да бъде първа политическа сила и аз съм убеден, че тя ще бъде първа политическа сила“. Това заяви третият в листата на коалиция ГЕРБ-СДС за Пловдив-град Радомир Чолаков при участието си в предаването „Офанзива“ по Нова тв. Той бе категоричен, че 840 000 граждани, които са гласували за ГЕРБ на предишния вот, отново ще гласуват за ГЕРБ.

Иван Тотев, ГЕРБ: Трябва да отговорим на новите предизвикателства

„Промените от Националното събрание на ГЕРБ дават усещането за нова по-различна посока на политиката, която ще води партията. С избора на новите заместник-председатели Томислав Дончев и Даниел Митов вече имаме един нов прочит”, заяви в интервю за Радио Пловдив областният координатор на ПП ГЕРБ в Пловдив-град инж. Иван Тотев, който вчера единодушно бе избран за член на Изпълнителна комисия по предложение на лидера Бойко Борисов. ГЕРБ показва, че е партия, която със сигурност ще търси партньорства в следващия мандат и г-н Митов може да бъде мост в тази посока, смята Иван Тотев. Според него партията категорично запазва приоритетно отношение към районите в страната и доказателство за това е присъствието на кметовете в най-висшия орган на партията.

Менда Стоянова: До 1000 лв. минималната заплата и 2400 лв. – средната в новия мандат на ГЕРБ – СДС

Стабилното управление си остава  запазената марка на ГЕРБ

Г-жо Стоянова, след 12 години в парламента може ли да кажете с ръка на сърцето, че ГЕРБ е партията, която може да гарантира стабилно управление и повишаване на доходи  на хората в следващите четири години?

Категорично да, защото  през тези 12 години с малко прекъсване  ГЕРБ доказа, че следва стабилна и прогресивна политика. Убедена съм, че и занапред  това  управление ще бъде запазената марка на ГЕРБ. Смятам, че за тези 12 години, особено в областта на финансите и бюджета се постигна много. Венецът е приемането на България в предверието на  еврозоната ERM II …

Интервю на областния координатор на ГЕРБ-Пловдив област Георги Мараджиев за Дарик радио – Пловдив

Както за всички други избори ние от ПП ГЕРБ се готвим от рано. Започваме още след приключване на предходните. Категорично мога да заявя, че структурите ни в област Пловдив са в кондиция и са готови за избори. Предвид пандемичната обстановка обаче номинациите няма да бъдат правени както обикновено на събрания, а чрез две процедури – в общинския офис на ПП ГЕРБ на всяка община или на официалната електронна поща.