Иван Тотев, ГЕРБ: Трябва да отговорим на новите предизвикателства

„Промените от Националното събрание на ГЕРБ дават усещането за нова по-различна посока на политиката, която ще води партията. С избора на новите заместник-председатели Томислав Дончев и Даниел Митов вече имаме един нов прочит”, заяви в интервю за Радио Пловдив областният координатор на ПП ГЕРБ в Пловдив-град инж. Иван Тотев, който вчера единодушно бе избран за член на Изпълнителна комисия по предложение на лидера Бойко Борисов. ГЕРБ показва, че е партия, която със сигурност ще търси партньорства в следващия мандат и г-н Митов може да бъде мост в тази посока, смята Иван Тотев. Според него партията категорично запазва приоритетно отношение към районите в страната и доказателство за това е присъствието на кметовете в най-висшия орган на партията.

Менда Стоянова: До 1000 лв. минималната заплата и 2400 лв. – средната в новия мандат на ГЕРБ – СДС

Стабилното управление си остава  запазената марка на ГЕРБ

Г-жо Стоянова, след 12 години в парламента може ли да кажете с ръка на сърцето, че ГЕРБ е партията, която може да гарантира стабилно управление и повишаване на доходи  на хората в следващите четири години?

Категорично да, защото  през тези 12 години с малко прекъсване  ГЕРБ доказа, че следва стабилна и прогресивна политика. Убедена съм, че и занапред  това  управление ще бъде запазената марка на ГЕРБ. Смятам, че за тези 12 години, особено в областта на финансите и бюджета се постигна много. Венецът е приемането на България в предверието на  еврозоната ERM II …

Интервю на областния координатор на ГЕРБ-Пловдив област Георги Мараджиев за Дарик радио – Пловдив

Както за всички други избори ние от ПП ГЕРБ се готвим от рано. Започваме още след приключване на предходните. Категорично мога да заявя, че структурите ни в област Пловдив са в кондиция и са готови за избори. Предвид пандемичната обстановка обаче номинациите няма да бъдат правени както обикновено на събрания, а чрез две процедури – в общинския офис на ПП ГЕРБ на всяка община или на официалната електронна поща.

Георги Мараджиев: С отпуснатите от правителството 2,3 млн. лв. ще преобразим община Стамболийски

Г. Мараджиев: Тези пари са от изключителна важност за община Стамболийски поради това, че общината ще се промени драстично. Те са за 3 проекта в централната градска част и с тях града и общината ще се промени тотално. 1 милион лева ще тях ще са за ремонт на читалището, което се намира в централната градска част – ще се направи изолация, нова дограма и най-вече отопление, защото то развива изключително богата дейност, която зимата спира заради липса на отоплениие.

Менда Стоянова: Затваряне на бизнеса би било пагубно за България

Досега България беше изключително консолидирана в бюджетния си дефицит и с много строг контрол на разходите. В резултат на тази политика международните финансови пазари признаха стабилното финансово състояние на държавата ни чрез ниския лихвен процент под 0,5% на емитирания от нашето правителство външен дълг.

Д-р Даниела Дариткова: COVID-19 се оказа сериозно предизвикателство за политиците, медиците и цялото общество

И в човешки, и в обществен план най-точната диагноза на предизвикателството COVID беше тревога от неизвестността. Не бях притеснена, защото вярвам, че съм в добра кондиция и мога да се справя и с този вирус, но в същото време неясната клинична картина и недостатъчно описаните и установени последствия създават напрежение у всеки и притеснения за хода на болестта.

Красимир Ципов: До 5 г. затвор и 5000 лв. глоба, ако караш дрогиран

Две години повече – 5 г., лишаване от свобода да е минималното наказание при смърт след катастрофа. Ако сега водач откаже кръвен тест, му вземат книжката за 2 г. и 2000 лв. глоба. Искаме: 3 г. без свидетелство и глоба 3000 лв