ГЕРБ показа горското седалище на бивша фирма на Румен Спецов

Кандидатите за депутати от София Тома Биков и Александър Иванов посетиха днес адреса на фирма „Гранекс Трейдър“ ООД в с. Ялботина (община Драгоман). Въпросната фирма е била собственост на сегашния шеф НАП Румен Спецов до 2016 г., когато той я продава на малоимотното лице Данаил Николов. Както Иванов и Биков установиха на място, имотът е необитаем, сградата е полуразрушена, дворът – труднопроходим, а за собственика никой не е чувал.

Бойко Борисов: Последните четири години, докато управлявахме ние, България беше фаворитът на Балканите

Последните четири години, докато управлявахме ние, България беше фаворитът на Балканите. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред младежи от партията, които бяха дошли да го поздравят за рождения му ден. Борисов съобщи, че Зоран Заев му се е обадил вчера, защото сега управляващите се опитват да излъжат много хора. „Аз знам, че нашите партньори не са наивни, но те вървят уверено да ги излъжат.

ГЕРБ: Настояваме за незабавна проверка дали директорът на НАП Румен Спецов е участвал в източване на ДДС

Министърът на финансите трябва да разпореди незабавна проверка дали директорът на НАП Румен Спецов е участвал в източване на ДДС. За това настояха заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев, бившият министър на финансите Кирил Ананиев и членът на комисията по бюджет и финанси в 44-то Народно събрание Александър Иванов на пресконференция в централата на партията.

Манфред Вебер подкрепи коалицията ГЕРБ/СДС

Председателят на Групата на ЕНП в ЕП Манфред Вебер подкрепи оценката на евродепутатите от ГЕРБ СДС за ситуацията в България, която те изразиха в писмо до свои колеги и еврокомисари. Вебер добави, че наблюдава с голяма загриженост развитието на събитията в България и подчерта, че е нужна геополитическа предвидимост на всяка страна член на ЕС.

Бойко Борисов проведе среща с еврокомисаря по разширяването Оливер Вархей

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с еврокомисаря по разширяването на ЕС и по съседството Оливер Вархей в Централата на ГЕРБ. Основен акцент на разговора, който се състоя по инициатива на европейския комисар, бе Договорът за приятелство, добросъседство и сътрудничество между България и Република Северна Македония.

Проф. Костадин Ангелов: Промяната на ваксинационния план ще компрометира темпото на имунизиране срещу КОВИД-19

„Д-р Кацаров от човек, който се съмняваше в качеството на ваксините, стана лекар, който носи отговорност за здравето на българските граждани“. Това обяви на брифинг доскорошният здравен министър и член на ИК на ГЕРБ проф. Костадин Ангелов. Той прогнозира, че с промяната на ваксинационния план България драстично ще намали темпа на имунизиране срещу КОВИД-19.

Бойко Борисов: Успех за ГЕРБ е, че сме първи след пълен мандат. Сега ще надградим

След пълен мандат да сме отново първа политическа сила, е безспорен успех за ГЕРБ. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в речта си пред Националното събрание на партията, което се проведе в НДК. По думите му, хората оценяват това, което сме направили. „Направеното е много. Те искат сега от нас да надградим – повече дигиталност, повече прозрачност, повече култура и спортни събития.