Бойко Борисов в Провадия : Преизбирането на Радев ни тласка към по-тежка зима от Виденовата

Младежи от общините във Врачанска област проведоха областно събрание, на което номинираха ново ръководството на младежката структура. На събранието присъстваха инж. Петя Аврамова, областен координатор на ГЕРБ-Враца, Калин Каменов, кмет на Община Враца и общински ръководител на ГЕРБ-Враца, Владимир Христов, председател на Общински съвет – Враца, Николай Николов, Диян Иванов и Николай Алгафари – членове на НИС на МГЕРБ. В специално видео обръщение евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков поздрави младежите.

Андрей Новаков поиска над половин милиард евро повече в бюджета на ЕС за 2022 г.

Българският евродепутат Андрей Новаков внесе предложение за изменения в европейския бюджет за догодина на стойност над 524 млн. евро. Промените засягат ключови европейски политики и целят осигуряване на допълнително финансиране в областите с най-наболяла необходимост от подкрепа за възстановяване на икономиката и укрепване на системите за сигурност, защита и превенция от измами.

Емил Радев за новата мигрантска вълна: ЕС трябва да укрепи външните си граници, преди да е станало късно

В отговор на опасността от нова мигрантска вълна евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев апелира Фронтекс (Европейската агенция за гранична и брегова охрана) да окаже пълно съдействие – чрез хора, техника и финансиране – по външните граници на ЕС. Призивът бе отправен на заседание на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи в Европейския парламент, на което беше обсъдена ситуацията в Афганистан и последиците от настъпилата криза.

Бойко Борисов: Всички политически партии трябва да станем по-силни от хаоса, спазвайки принципа „Съединението прави силата“

Хаосът в държавата толкова нараства, че вече виждам следващия ни слоган – ПО-СИЛНИ ОТ ХАОСА. Това означава, че всички политически партии трябва да станем по-силни от хаоса. Егото си го начесахте върху мен и партията, но го докарахте до там, че три пъти не можете да направите правителство. Нека бъдем отговорни, спазвайки принципа „Съединението прави силата“. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред над 500 младежи по време на четвъртото отчетно-изборно събрание на МГЕРБ.

Радомир Чолаков: Изолирайки вербално ГЕРБ, всички се поставиха в зависимост от парапартийната структура ИТН

– Бяхте предложен за министър на правосъдието в обявения за имидж кабинет на ГЕРБ. Но ако някой ден наистина заемете този пост, кои са реформите в правосъдието, които непременно трябва да се случат?

– Номинацията ме изненада. Приемам я единствено като гласуване на доверие, което съм длъжен да оправдая. И като отговорност към политическата сила, която ме е номинирала. Колкото до втората част на въпроса ви, ще кажа, че опитът ме е научил, че структурните реформи сами по себе си не винаги водят до очакваната положителна промяна в реформираната дейност, ако не са подплатени със съдържателни, качествени промени.

ГЕРБ представи състав на правителство и върна мандата на президента

ГЕРБ представи състав на правителство и малко след това върна мандата на президента, както беше заявено по-рано през седмицата. „Отговорността пред нашите избиратели и пред българските избиратели изисква да представим структура и състав на Министерски съвет, въпреки че ще върнем веднага мандата. ГЕРБ първа след проведените избори за 46-тото Народно събрание заяви, че ще бъде в опозиция. Месец преди съставянето на 46-тото Народно събрание, а и дори година преди това всички други се заявяваха за алтернатива и опозиция на партията на статуквото ГЕРБ, както ни определяха“, заяви на пресконференция в централата на партията председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Депутатът от ГЕРБ Пенчо Малинов с питане за съдбата на летище Пловдив

Питане до служебния министър на транспорта Георги Тодоров  относно съдбата на държавното дружество „Летище София” ЕАД и евентуалното му вливане в „Летище Пловдив” ЕАД отправи днес народният представител от ГЕРБ от 16-ти МИР Пловдив-град Пенчо Малинов. От парламентарната трибуна той заяви, че след концесията на софийския аеропорт,  държавното дружество „Летище София“ ЕАД де факто вече не е летищен оператор. То разполага само с оперативни активи и значителни финансови ресурси.