Дани Каназирева: Промяната, която дойде с новите служебни министри и тяхната работа, не е в интерес на хората

Кариерата край Белащица, общ. Родопи, трябва да спре работа. Нейната дейност застрашава живота и здравето на жителите на населеното място. Това коментира народният представител Дани Каназирева по време на питане към министъра на енергетиката, свързано с работата на кариерата над Белащица. Каназирева попита Андрей Живков ще издаде ли акт за спиране на кариерната дейност на “Европейски пътища“ АД на територията на общ. Родопи, обл. Пловдив и кога?

Каназирева: Новите сондажни кладенци на Брестовица са готови, поехме ангажимент и го изпълнихме

Започва вторият етап – подмяна на водопроводната мрежа Новите дублиращи сондажни кладенци на Брестовица са готови. Те са изградени от водното дружество в максимално кратък срок. Това съобщи водачът на листата на ГЕРБ-СДС от гражданската квота за 17 МИР Дани Каназирева, която заедно с главния инженер на ВиК Ангел Гълъбов и кмета на селото Любен Радев посетиха санитарно-охранителна зона, където са изградените съоръжения.

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС за 17-МИР Даниела Кузманова, Запрян Янков и Кристина Атанасова се срещнаха с жители на село Брестовица

Кузманова, Янков и Атанасова поговориха с хората от селото и обсъдиха най-наболелия въпрос за жителите на Брестовица – този с водата, която има манган. Заради това преди няколко месеца беше обявено бедствено положение, разказаха хората. По думите на кмета Любен Радев, който също дойде на срещата, при допустимо количество от 50 милиграма на литър, стойностите са достигнали 1000 милиграма на литър.

Каназирева: Път до Лилково ще има, готов е проектът и е осигурено финансиране

Пътят за родопското село Лилково ще бъде ремонтиран, дала съм дума на хората и ще направя всичко възможно това да се случи. Това заяви водачът на листата на ПП ГЕРБ-СДС за област Пловдив от гражданската квота Дани Каназирева, която се срещна с представители на сдруженията „Зaeднo зa Лилкoвo“ и „Зa Cитoвo“. Това е поредната й среща с жители на селата, пред които тя отново подчерта, че поетите ангажименти от нейна страна още в началото на годината като областен управител ще бъдат изпълнени.

Правителството на Бойко Борисов отпусна пари за ремонтни и реставрационни дейности на храм „ Св. Св. Константин и Елена “ в село Браниполе, община „Родопи“

25 000 лева. Тази сума отпусна днес, на свое заседание Министерският съвет на Българската православна църква-Българска патриаршия за ремонтни и реставрационни дейности на храм „Св. Св. Константин и Елена“ в село Браниполе, община „Родопи“ област Пловдив.

Народните представители от ГЕРБ-Пловдив област с бърза реакция по поставен проблем от жителите на село Първенец

ародните представители от ГЕРБ-Пловдив област ген.Константин Попов, Запрян Янков и Данка Люртова внасят сигнал до министрите на околната среда и водите Емил Димитров и на икономиката Емил Караниколов във връзка с изграждането на кариера за инертни материали в концесионната площ „Иванчова чука“ в землището на село Първенец, община Родопи.

Ученици от училище “Св. Св. Кирил и Методий“, село Марково, община „Родопи“, посетиха Народното събрание

Ученици от шести и седми клас от основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“, село Марково, община „Родопи“ посетиха Народното събрание. Те бяха там по покана на народния представител от ГЕРБ-Пловдив област Запрян Янков. Младежите имаха възможност да разгледат парламента и да се запознаят с историята и дейността му.